Yazarlık Başvurusu İçin Tıklayın!!

Yozgat Çamlık Milli Park Google

11 Mar 2015 Kategori: Mekanlar
4517 Görüntülenme 0 Yorum
Yozgat Çamlık Milli Park

Genel Bilgi:
    Yozgat Çamlık, Yozgat Çamlığı Millî Parkı, İç Anadolu’da Bozok diyarında beşer etkisi ile meydana gelen step içerisinde yer alan Türkiye de sayılı kalıntı ormanlardan biridir. Ortalama yüksekliği Rakım 1350 metre olan orman arazinin morfolojik özelliklerini tepeler, sırtlar ve vadilerde parçalanmış dalgalı düzlükler meydana getirmektedir.
Ülkemizin il Milli Parkıdır.
265 hektarlık çamlık alanı, 1958 yılında Yüksek İcra Vekilleri Heyeti’nin kararıyla milli park haline getirilmiştir. Bakanlar Kurulu kararıyla kullanma ve irtifa hakkı Orman Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir.
İçerisinde bulunan Kafkas Çamı 400-500 yaşlarındaki çam çeşidinin bir benzerinin sadece Kafkaslar’da olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir. Bu çam türü Türkiye de sadece Yozgat Çamlığın da var. Yozgat Çamlığı Milli Parkı içerisinde doğal olarak bulunan hayvan türleri; Kartal, Kızıl Şahin, Küçük Atmaca, Kumru, Delice, Tarla Kuşu, Sığırcık, Sarı Asma, Arı Kuşu, Ardıç Kuşu, Karga, Serçe, Tepeli Toygar gibi kuşlar; Yaban Domuzu, Tavşan, Kızıl Tilki, Tarla Faresi, Kaplumbağa, Yılan, Kertenkele, Sincap gibi türler vardır.

Ulaşım:
    Yozgat’a 2 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Şehir merkezine yakınlığından dolayı ulaşım imkanı kolaydır. 

Dinlenme, Eğlence, Konaklama, İmkanlar:
Parkta Kır Lokantası, konaklayabileceğiniz otel, 2 Futbol sahası, Basket sahası, Otopark, Piknik yerleri, Dinlenme alanları, temiz hava, bol oksijen, huzur dolu bir zaman geçirebileceğiniz alanlar ve Yozgat Manzarası.

 

Etiketler: ,,,,,,,

Benzer Haberler

Yozgatblog - Yorumlarınızı Eksik Etmeyin Lütfen

"Yozgat Çamlık Milli Park" için 0 Yorum

Yorum Yazın